Rekordinnsamling på Jenter i alle aldre da Trine Rein besøkte Grimstad

Rekordinnsamling på Jenter i alle aldre da Trine Rein besøkte Grimstad
Trine Rein sammen med hele komiteen bak Jenter i alle aldre.

"Gud møtte meg med en kjærlighet og en varme som bare fylte hele meg" Trine Rein delte sin sterke troshistorie da hun i går var på «rosa-aften» arrangert av Jenter i alle aldre i Grimstad. Mer enn 500 kvinner møtte opp på arrangementet, og flere fikk ikke plass når dørene måtte lukkes.

Trine Rein i Grimstad

"Gud møtte meg med en kjærlighet og en varme som bare fylte hele meg" Trine Rein delte sin sterke troshistorie da hun i går var på «rosa-aften» arrangert av Jenter i alle aldre i Grimstad. Mer enn 500 kvinner møtte opp på arrangementet, og flere fikk ikke plass når dørene måtte lukkes. 

Trine Rein formidlet tilbakeblikk fra sin karriere flettet sammen med sin troshistorie. Møtet med Gud i et lite kapell langs veien i California ble et vendepunkt for henne. Opplevelsen av å føle seg elsket av Gud bærer hun med seg daglig. "Det gjør at jeg ikke er redd for å dø - og heller ikke redd for å leve. Jeg vet jeg kommer til å gjøre feil og ta feil valg - men jeg vet at jeg er elsket uansett". 

Konseptet Jenter i alle aldre har i over ti år samlet jenter fra hele Agder til kvelder der dørterskelen skal være lav. Her er alle velkommen uavhengig av størrelse på tro. "Fordi vi tror alle går med en liten tro i lomma" sier lederen for Jenter i alle aldre Astri Weber Gellein Laurendz som også forteller at Jenter i alle aldre er en inspirasjonslink til Kvinner i Nettverk.

Det er alltid gratis adgang på disse arrangementene - men i løpet av kvelden samles det inn penger som går til de to organisasjonene som Jenter i alle aldre støtter - JOIN good forces og Stine Sofie stiftelsen. Totalt har Jenter i alle aldre samlet inn over en 1 million til disse to organisasjonene. 

I går ble alle rekorder slått da det totalt kom inn 100 tusen kroner til JOINs arbeid. Disse pengene skal gå til å bygge et nytt sovehus for krigsvoldtatte kvinner på senteret som Mama Jeannette leder i Goma. Dette senteret ble rammet av en dødsulykke i mai i år da to av kvinnene ble drept og flere skadet da en større mur fra eiendommen raste over huset der de sov.

Trine Rein har også tidligere stilt opp til støtte for JOINs arbeid da hun i fjor ble med i kampanjen I give you my voice"Jeg er takknemlig for å bli invitert til å være med på dette. At de klarer å samle så mye penger er helt rått!" 

"Jeg var ikke forberedt på å bli så berørt av det jeg fikk høre fra JOINs arbeid" var Trines første reaksjon på historiene fra DR Kongo som JOINs Marit Toppe Berg fortalte i samtale med Astri Laurendz. "Alle kvinnene og barna i DR Kongo som vi støtter har et ansikt - og vi i "Jenter i alle aldre» vil følge dem på veien fra skam til verdighet. Vi vil våge å vise radikal barmhjertighet.» Astri Laurendzfortalte også om gleden over at to av JOINs feltarbeidere: Mama Jeanne og Mama Jeannette i år ble nominert til Nobels fredspris er stor i Jenter i alle aldre som tidligere har hatt besøk av begge disse to modige kvinnene fra DR Kongo.

Et lydhørt publikum fikk møte en åpen og ærlig Trine Rein som med sikker stemme formidlet sin historie. "Jeg gidder ikke diskutere med de som sier at Gud ikke finnes - fordi jeg har møtt han!" 

Trine Rein kastet seg i bilen seint på kvelden for å dra tilbake til Oslo - der venter siste innspurt før finalen i NRKs Stjernekamp. Med seg på veien fikk hun lykkeønskinger fra 500 glade jenter i alle aldre.

Foto: Tania Berntsen