SEKSUALISERT VOLD

 SEKSUALISERT VOLD

- Når det en dag blir fred i Kongo, vil kvinnene ta tilbake sin rolle i samfunnet

Dette sier Mama Jeanette i DR Kongo. Hun er en av kvinnene som gjennom en årrekke har gjort en heltemodig innsats for å hjelpe de mange tusen kvinner og barn som er ofre for krigens ufattelige brutalitet i det østlige Kongo. JOIN har i mer enn 20 år samarbeidet med tapre og modige kvinner som Mama Jeanette og Mama Jeanne, kvinner som har viet sitt liv for å hjelpe andre.

Gjennom nettverket til Mama Jeanette og Mama Jeanne sendes kvinnene videre til helsesentre eller til større sykehus der de får den nødvendige medisinske oppfølgingen. Ett av disse sykehusene er Kyeshero i Goma, et spesialsykehus for kvinner og barn bygget av JOIN med norske bistandsmidler. Her får kvinnene og barna den beste oppfølging etter de dype traumene og overgrepene de har opplevd.

Livet er brutalt i DR Kongo, men vi i JOIN ser at det nytter å hjelpe. Gjennom samarbeidet med vår lokale partner Hope in Action og Mama Jeanne og Mama Jeanette har mer enn 32 000 kvinner fått en hjelp de ellers aldri ville ha fått. Kvinner har fått verdigheten og livsviljen tilbake, og de har fått et nytt håp for fremtiden.

Vi i JOIN good forces er stolte over å få arbeide sammen med disse, og vi håper mange vil stå sammen med oss om å gi dem mulighetene til å hjelpe enda flere.